Ik heb al zo vaak over SAP gehoord als leuke plek om te lunchen, dat ik op de valreep besluit er nog heen te gaan. Met nog maar twee dagen in Nederland is het een beetje een nu of nooit gevoel, maar ik ben blij dat ik voor de nu ben gegaan! Op donderdagmiddag fiets ik erheen terwijl de wind koud op mijn wangen aanvoelt. Binnen is het gelukkig heerlijk warm en na de menukaart uitgebreid bestudeerd te hebben (want wat hebben ze veel bagels!), maak ik dan eindelijk mijn keuze.
Mijn bagel kraakt zachtjes wanneer ik hem doorsnijd en snel stop ik een stukje in mijn mond, die meteen helemaal vol zit. De bagels hier zijn royaal belegd met in mijn geval pesto, kip en lagen van avocado. Er is zoveel beleg dat ik mijn bagel kan openklappen om het zo te eten en er gelukkig genoeg overblijft om beide kanten mee te beleggen. Ondertussen slurp ik van mijn Yellow SAP Marine smoothie die heerlijk fris is en vers gemaakt is achter de toonbank.
Het is ontzettend druk bij deze lunchplek en ondanks dat hij nu verstopt zit achter de verbouwing van het station in Maastricht, hebben genoeg mensen het kunnen vinden. Een echtpaar met twee weekendtassen die overduidelijk hun weekendje Maastricht goed aan het beginnen of afsluiten zijn. Een vriendinnengroep die, heel herkenbaar, nog uitgebreid foto’s maakt van hun bagel voor ze eraan beginnen en ook een ouder echtpaar schuifelt naar binnen. Ik heb geluk en heb het laatste vrije tafeltje gevonden, terwijl er een kleine wachtrij aan mensen zich opstapelt bij de deur.
De zwarte muren contrasteren met het metershoge raam en overal waar je kijkt zijn witte schilderingen toegevoegd. Zelfs de ramen zijn niet overgeslagen en de bananen, appels en bagels zie je overal terugkomen. Boven de tafeltjes hangen niet alleen lampen, maar hangen ook plantjes in een klein mandje dat het gezellig maakt. Achter de toonbank is een grote, kleurrijke plankenwand waarop de avocado’s, appels, broodjes en meer uitgestald staan. Klaar om gepakt te worden en gebruikt te worden bij het beleggen van een bagel.
Nadat ik mijn bagel helemaal op gegeten heb, besluit ik dat ik te nieuwsgierig ben naar de kokosbollen om de deur uit te gaan zonder deze te proeven. Ik kies voor eentje met een witte chocolade vulling en hij is echt hemels. Samen met een kop verse muntthee heb ik daar nog de hele middag gezeten, schuilend voor de harde wind en vooral genietend van de lekkere lunch.
Ontzettend leuk is ook de high bagel die ze er aanbieden. Geen standaard taart en cupcake high tea, maar een high tea waarbij je verschillende stukjes bagel kunt dippen in allerlei zoete en hartige smaken! Ontzettend origineel en zeker iets dat op mijn lijstje komt te staan voor wanneer ik weer terug ben in Maastricht.
Ben jij al eens bij SAP geweest? Zo nee, vergeet je hem niet op je lijstje te zetten voor de volgende keer dat je in Maastricht bent?
2 Comments
Ik vind het echt super jammer dat er maar zo weinig plekken zijn die bagels verkopen in Nederland. In Arnhem ken ik welgeteld een tentje. Kan daarom ook niet wachten tot ik deze zomer weer naar de USA ga waar ik ongetwijfeld elke dag minimaal 1 bagel ga eten 🙂
Gelukkig krijgen we ook steeds meer leuke bagel plekken in Nederland, maar ik snap wat je bedoelt! Genieten dat je deze zomer naar de USA gaat, waar ga je precies heen? En geniet van alle bagels daar 🙂