Wanneer ik in New York ben loop ik per toeval Chelsea Foodmarket in en het voelt alsof ik in de hemel ben. Het is een grote, overdekte markt met eten, eten, eten en nog veel meer eten. Koreaans, Japans, Frans, Italiaans, Amerikaans, kreeften, cupcakes, brownies. Ik denk dat ik nu nog niet de helft heb opgenoemd van al het eten dat er te krijgen is. Uitgebreid loop ik er rond en word helemaal gelukkig van al het eten.
Ik loop een Italiaanse supermarkt in waar kazen liggen van meer dan honderd dollar per stuk. Ik zie pasta in allerlei vormen, kleuren en maten. Met bietensmaak, chocoladesmaak, gevuld met octopussen en noem het maar op. De lekkerste citroenkoekjes, flessen prosecco en soorten olijven. Flessen olijfolie van 10 liter lijken er gewoon te zijn en midden in de supermarkt staan wat tafeltjes om je vers gekochte etenswaren aan op te peuzelen. Aan de kassa staan Italiaanse tijdschriften vol recepten en mijn maag blijft knorren.
Verderop is een winkel die vol staat met schalen gevuld met kruiden en thee. Met mijn neus erboven snuif ik de heerlijke kruidenmelange op en bij alles blijf ik even staan. Kruiden voor rood vlees, curries, Indiaas, Mediteraans en nog veel meer. Rijen vol met schalen zijn gevuld en je kunt je eigen bakje laten vullen. Aan de andere kant lijken bijna nog meer schalen te staan. Nu niet meer met kruiden maar met allerlei soorten thee. Ik zie nog hele rozenknoppen liggen en ook hier ruikt het weer heerlijk.
Nadat we de hele markt af zijn gelopen, besluiten we om twee pasta’s te halen bij een van de eerste restaurants die we zagen. Huisgemaakte ravioli gevuld met truffels en ravioli gevuld met carbonara, gekookt in heerlijke kruiden. Het smaakt absoluut heerlijk. Je proeft de kruiden en de ravioli’s smaken zacht en vallen zo uit elkaar. Het vult enorm en het is genieten.
4 Comments
Vroeger zat hier de oreo koekjesfabriek in!
Oh ook al zo’n lekker iets!
Yum, wat klinkt dat heerlijk allemaal!
Ja dat was het ook! Kon bijna niet stoppen met eten